Toukokuun uutiskirje

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Edunsaajarekisteröinti

Rahanpesulaki (6. luku) edellyttää, että jokaisen suomalaisen osakeyhtiön (poislukien asunto-osakeyhtiöt, pörssiyhtiöt, keskinäiset kiinteistöyhtiöt) sekä niiden henkilöyhtiöiden (avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö) joiden edunsaajana on muu henkilö kuin yhtiömies, täytyy tehdä edunsaajarekisteröinti. Siirtymäaika on loppumassa, aikaa on 1.7.2020 asti. 

Edunsaaja on sellainen henkilö, joka suoraan tai välillisesti omistaa yrityksen osakkeista tai äänimäärästä yli 25%, tai muuten käyttää tosiasiallista määräysvaltaa, esim. osakasopimuksen kautta vaikka itse omistus siis jäisi alle tuon rajan.

Myös niiden yhtiöiden, joilla ei ole yhtään Edunsaajaa, pitää tehdä ilmoitus, että yhtään ei ole. Edunsaajarekisteri pitää päivittää aina kun tilanne muuttuu.

Lisätietoja löytyy PRH:n sivuilta.

Varsinainen ilmoitus on ilmainen ja se tehdään YTJ:n asiointipalvelussa sähköisen tunnistautumisen avulla. Me voimme sen tehdä myös teidän puolesta kiinteällä 60€+alv palkkiolla. Teille jää tehtäväksi vain allekirjoittaa ilmoitus sähköisesti. Saat meiltä siihen ohjeet.

Tilaa täyttämällä Google Forms lomake tai laita kirjanpitäjälle viestiä.

Sähköinen kirjanpito

Korona tuottaa hankaluuksia paperiaineiston toimittamiseen, koska viranomaisohjeistuksen mukaan sosiaalisia kontakteja pitää välttää mahdollisimman paljon. Tämän johdosta Taloushallinnon sähköistys olisi nyt enemmän kuin ajankohtaista. 

Pääjärjestelmätoimittajamme Finago on tehnyt hienon tarjouksen taloushallinnon sähköistykseen:

  • Pikastartti veloituksetta (säästö 295€)
  • Kesä-heinäkuun osalta pakettimaksu 0€  (säästö 19-1499€/kk riippuen paketista)

Ehtona on, että Procountor sopimus allekirjoitetaan 31.5.2020 mennessä ja tuotantokäyttö aloitetaan vimeistään 30.6.2020.

Heitämme omalta osaltamme tähän tarjouksen eli Procountor avaus tilitoimiston osalta (Käyttökoulutus 3h, käyttäjien perustamiset, ohjelman asetusten kuntoonlaitto) 300€+alv ja laskutetaan vasta 1.8.2020 jälkeen, eli saatte maksuaikaa pahimman koronakauden yli. 

Jos kiinnostuit, niin laita viestiä arto.huolila@uotila-laine.fi tai jussi.uotila@uotila-laine.fi niin lasketaan sinulle hinta ja pistetään tilaus menemään.

Vastaa