Huhtikuun uutiskirje

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Koronauutisia

Hallitus edellyttää, että vapaaehtoinen eristäytyminen jatkuu. Toimistomme on silti avoimena esimerkiksi papereiden toimittamista varten normaalisti maanantaista torstaihin 8-16 ja perjantaian 8-14. Aulahenkilömme ottaa aineiston vastaan ja toimittaa kirjanpitäjälle eätäkonttorille. 
Meillä on myös käsidesiä tarjolla sekä tehostettu siivous mm. ovenkahvoille.

Tämän päivän uutinen oli, että yrittäjän työttömyysturvamuutos koronan taki on vihdoin saatu läpi eduskunnassa.
Edellytys YEL-yrittäjän työttömyysturvalle on, että 15.4.2020 mennessä pitää ilmoittautua TE-toimistoon, jotta etuutta voi nostaa 16.3.2020 alkaen. Jos työt ovat loppuneet myöhemmin, niin siitä päivästä alkaen voi ilmoittautua/hakea tukea. Itse työmarkkinatukihakemus tehdään KELAlle. Tuki on 33,66€/arkipäivä ja tulorajana on 1089,67€ ”liiketoiminnasta saatavat ansiot/yrittäjä”, jos tuloja on enemmän, työmarkkinatuki pienenee. Lisätietoja Yrittäjien sivuiltaTE-Keskukselta ja KELAlta.

TyEL-maksuihin tuli 2,6% alennus alkaen 1.5. ja koko loppuvuodeksi 2020. Lisäksi maksuihin voi hakea maksuaikaa Eläkevakuutusyhtiöltä.

YEL-maksuun voi hakea joustoa alaspäin 10-20%, mutta se heikentää myöhempää eläkekertymää. Tästäkin lisätietoja omalta Eläkevakuutusyhtiöltäsi.

Sähköinen kirjanpito

Korona tuottaa hankaluuksia paperiaineiston toimittamiseen, koska viranomaisohjeistuksen mukaan sosiaalisia kontakteja pitää välttää mahdollisimman paljon. Tämän johdosta Taloushallinnon sähköistys olisi nyt enemmän kuin ajankohtaista. 

Pääjärjestelmätoimittajamme Finago on tehnyt hienon tarjouksen taloushallinnon sähköistykseen:

  • Pikastartti veloituksetta (säästö 295€)
  • Kesä-heinäkuun osalta pakettimaksu 0€  (säästö 19-1499€/kk riippuen paketista)

Ehtona on, että Procountor sopimus allekirjoitetaan 31.5.2020 mennessä ja tuotantokäyttö aloitetaan vimeistään 30.6.2020.

Heitämme omalta osaltamme tähän tarjouksen eli Procountor avaus tilitoimiston osalta (Käyttökoulutus 3h, käyttäjien perustamiset, ohjelman asetusten kuntoonlaitto) 300€+alv ja laskutetaan vasta 1.8.2020 jälkeen, eli saatte maksuaikaa pahimman koronakauden yli. 

Jos kiinnostuit, niin laita viestiä arto.huolila@uotila-laine.fi tai jussi.uotila@uotila-laine.fi niin lasketaan sinulle hinta ja pistetään tilaus menemään.

Vastaa