Elokuun uutiskirje

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Elokuun uutiskirje tulee näin jo heinäkuun puolella, koska lomat alkavat olla ohi.

Procountor uutisia ja sähköisyystarjous

Procountorin Kuitit sovellus lakkautetaan 15.8., mutta sen tilalle tulee Procountor Mini, jossa on Kuitti sovelluksen toimintojen lisäksi matka- ja kululaskutoiminnot. Hinta säilyy ennallaan, 5,95€+alv/käyttäjä/kk. 

Minin maksuton versio sisältää laskujen tarkastamisen, hyväksymisen ja dimensionnin, laskukohtainen keskustelu sekä omien palkkalaskelmien tarkastelun. Se kannattaa siis jokaisen Procountorkäyttäjän ladata. 

Jos käytössä on Procountor Tallennus, niin eTasku on mainio apuväline kuittien toimittamiseen kirjanpitäjälle. Se maksaa 6,90€+alv/käyttäjä/kk.

Procountoriin tulee uutena toimintona kauan odotettu Verkkopalkkalaskelma. Jatkossa voidaan sähköpostilla toimitettavista Palkkalaskelmista luopua ja siirtyä Verkkopalkkalaskelmaan, joka siis tallentaa palkkalaskelman jokaisen omaan verkkopankkiin. Se ei ole pankkisidonnainen, eli jos työntekijä vaihtaa pankkia, tulevat vanhat palkkalaskelmat mukana uuteen pankkiin. Procountor laskuttaa Verkkopalkkalaskelmista 0,49€/kpl. 

Procountor julkaisi kesän kunniaksi sähköistystarjouksen, eli ohjelman avaus on ilmainen jos sopimus allekirjoitetaan 15.8. mennessä. Alennuksen määrä 295€ eli ihan merkittävä. Pyydä tarjous Procountorista meiltä (arto.huolila@uotila-laine.fitai jussi.uotila@uotila-laine.fi) tai kysy kirjanpitäjältäsi. 

Monissa tapauksissa Procountor helpottaa yrittäjän arkea eikä silti nosta yhtiön kuluja, ainakaan merkittävästi. Eli saatu hyöty on suurempi kuin mahdollinen lisäätynyt kuluerä. Laskujen maksun helpottuu, laskuja on helppo jälkikäteen etsiä ja vertailla. Esimerkiksi kun mainosmyyjä soittaa ja kysyy mainoksen uusimista, on helppo hakea mitä se viimeksi maksoi (ja tinkiä hinta samalle tasolle).  Lisätietoa löytyy mm. Procountorin sivuilta.

Koronan yleistuki haettavissa

7.7.2020 aukesi Valtiokonttorin yleistuki Covid-19 (Korona) kärsineille firmoille. Tukea saavat ne toimalat, jotka ovat kärsineet merkittävästi (valtion mielipide). Lista tuen piiriin suoraaan kuuluvista toimialoista https://www.valtiokonttori.fi/kustannustuki-toimialat/#ccbb153c ja yhtiön toimialakoodin voi tarkistaa Yritystietojärjestelmän hausta. Jos toimiala ei ole luettelossa, pitää erikseen vaatia tukea, jos ytj:n toimiala on eri kuin yhtiön aito toimiala tai jos on kärsinyt silti vaikka ala ei olisi (esim. ravintolasähkötöihin erikoistunut firma on voinut kärsiä, vaikka sähköala yleisesti ei ole)

Lähtökohtaisesti tukea ei saa, jos yhtiö oli jo 31.12.2019 taloudellisesti vaikeuksissa eli käytännössä oma pääoma oli negatiivinen.

Tukea saa palkkakulujen ja toimitilojen kulujen sekä vuokra/leasingmaksujen ja käyttökorvauksien osuuteen. 
Tuki perustuu joko huhtikuun 2020 tai huhti-toukokuun 2020 liikevaihtoon ja sitä verrataan maalis-kesäkuun 2019 keskimääräiseen liikevaihtoon. Jos yhtioö on perustettu 1.3.2019 tai sen jälkeen, vertailujaksona on tammi-helmikuu 2020. Valtiokonttori saa liikevaihtotiedot yleensä automaattisesti Verohallinnolta ALV-ilmoitusten kautta

Palkkatiedot Valtiokonttori saa suoraan Tulorekisteristä. Sen sijaan nuo toimitilakulut (vuokra, vastike, vesi, sähkö yms) ja leasingvuokrat, käyttöjkorvaukset, ne pitää ilmoittaa kuukausittain ja nimikkkeittäin, alvittomat summat. Myös vuokrat, joihin on saatu maksuaikaa esim. loppuvuoteen, luetaan mukaan kuluksi. Sen sijaan anteeksisaatuja vuokria ei.

Myös jo myönnetyt muut tuet (Business Finland, Ely-keskus, yksinyrittäjätuki ja vastaavat) pitää ilmoittaa ja ne vähentävät tätä yleistukea.

Tuki on haettavissa 7.7.-31.8.2020 Valtiokonttorin asiointipalvelusta, edellyttää suomi.fi tunnisteiden käyttöä.  Autamme tietojen haussa ja tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Vastaa