Tammi-Helmikuun uutiskirje

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Tammi-helmikuun uutiskirje

 

 

Hyvä tietää
 

Korona-ajalle säädetty Konkurssisuoja on päättynyt. Nyt yhtiöitä voi taas hakea konkurssiin vuoden 2020 aikana syntyneiden velkojen johdosta. Lisätietoja: Velkojen perintä yrittäjältä korona-aikaan, 

Konkurssien lisääntyessä riski takaisin perinnälle on myös olemassa. Jos asiakas on maksanut teille laskun vähän ennen konkurssia, on mahdollista että konkurssipesä pyrkii peräyttämän sen maksun eli vaatii rahoja takaisin. Varsinkin jos maksutapa on ollut normaalista poikkeava, esim. enne eräpäivää tai hyvin vanhoja laskuja maksettu. Tästä hyvä artikkeli Taloushallintoliiton sivuilla. Olkaa siis tarkkana jos konkurssiriski asiakkaans uhteen on olemassa ja sieltä ehdotetaan poikkeavia maksutapoja. Toisaalta suosittelemme ottamaan kaiken rahan mitä velalliselta on saatavissa. 

Vuodesta 2020 vuoteen 2023 on myös mahdolliseta tehdä korotettuja poistoja koskien uusia kone/kalustohankintoja. Poisto on tupla normaaliin nähden, joten sillä saa verotukseen hyvä kulun ekoina vuosina. Samalla pitää muistaa että korotettu poisto myös kuluttaa poistopohjaa nopeammin eli kolmantena vuonna poisto on pienempi kuin normaalilla 25% menojäännöspoistolla olisi. Suunnitellaan yhdessä onko korotettu poisto sinulle mahdollinen kannattaako se, vai mennäänkö normaalilla poistolla?

Valtiokonttorin Koronatuki II on haettavissa vielä 26.2.2021 asti. Edellytyksinä on että yhtiön liikevaihto on laskenut kesä-lokakuussa yli 30% edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna, ja tietyn laskukaavan mukaan tuosta 30% ylimenevästä alenemisesta laskien saa yhtiön joustamattomista kuluista (mm. palkat, vuokrat, leasingmaksut ja taloushallintopalvelut) hyvitystä, jos hyvitysken määrä on enemmän kuin 2000€. Voimme auttaa tietojen etsimisessä kirjanpidosta ja hakemuksen tekemisessä. Laita viestiä kirjanpitäjällesi jos tarvitset apua tai haluat että tarkistetaan olisiko mahdollisesti tukea saatavissa.

Suomen Yrittäjien mukaan Koronatuki III on mahdollisesti tulossa, mutta siitä ei ole vielä lakia eikä ohjeistusta olemassa.

 

Muistutus: Verohallinnon Osuuspankin tilinumero poistunut
 

Kertauksena viime kuun uutiskirjeestä, Verohallinnon OP:n tilinumero on poistunut käytöstä. Maksu, joka on tehty 1.12. alkaen Verohallinnon OP:n tilille palautuu takaisin ja veronmaksu myöhästyy mistä seuraa korkoja.Tarkistakaa maksulikenneohjelmat, ettei niihin ole tallennettuna vanhaa tilinumeroa.

Jatkossa käytössä on Nordea FI64 1660 3000 1176 25 NDEAFIHH ja Danske Bank FI56 8919 9710 0007 24 DABAFIHH tilit.
 

 

Copyright © 2022 Uotila & Laine Oy, Kaikki oikeudet pidätetään.
Saat tämän kirjeen koska olet asiakkaamme tai olet erikseen tilannut uutiskirjeemme

Postiosoitteemme:

Uotila & Laine Oy

Puutarhakatu 17 II krs.

Turku 20100

Finland

Add us to your address book

Haluatko muuttaa postituslista-asetuksiasi? 
Voit päivittää asetuksiasi or peruuttaa tilauksen.

Email Marketing Powered by Mailchimp