Marraskuun uutiskirje

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Marraskuun uutiskirje

 

Lahjoitukset yhtiön verotuksessa 
 

Joulu lähestyy ja viime uutiskirjeessä jo muistuttelimme lahjaksi/palkkioksi annettavien lahjakorttien verotuskäytännöistä. Joulunaikaan yhtiöt myös muistavat usein lahjoituksin eri tahoja, korvaten mm. joulukukorttien lähetyksen tällä. Jos lahjasta saa konkreettisen vastineen (esim. joulukortteja, mainostilaa, heijastimia yms.) niin se on markkinointikuluna ok, kunhan summa on kohtuullinen saatuun vastikkeeseen nähden.

Mutta jos annetaan vain lahjoitus, ilman vastiketta, niin tapoja on kaksi. 850€/saaja asti lahjoitus on verovähennyskelpoinen. Ylimenevä osa vähennyskelvoton. Erikseen on säädetty, että poliittiseen tarkoitukseen lahjoittaminen on aina vähennyskelvotonta.

Ja erikseen säädetyille ahoilla lahjoitukset yleishyödylliseen toimintaan, välillä 850€ -250000€ ovat vähennyskelpoisia. Luettelo saajista löytyy verottajan sivuilta. Siellä myös listattu minä vuosina noille voi lahjoittaa.

 


Procountor Mini maksatus ja Ajantasasaldot Minin tarjous marraskuun loppuun asti
 

Procountoriin on nyt myös mahdollista noutaa tilin ajantasainen saldo. Haku maksaa pankkiveloituksena 0,20€/haku ja helpottaa niissä tilanteissa kun kate on tiukassa ja laskuja/palkkoja pitäisi maksaa. Ei tarvitse erikseen käydä verkkopankissa katsomassa onko rahaa maksaa.

Procountor Mini kännykkäsovellus on kehittynyt eteenpäin, ja aiemman kuittikuvauksen, laskujen tarkistuksen ja hyväksynnän sekä matkalaskujen teon lisäksi applikaatiolla voi nyt myös maksaa hyväksytyt laskut. Tämä ominaisuus helpottaa etenkin niitä käyttäjiä, jotka pääasiassa ovat kännykän varassa eivätkä käytä tietokonetta. Ja toki muitakin, kun kännykkä kulkee taskussa mukana.

Minin saa Procountor Taloushallinto asiakkuuksiin, se maksaa 5,95€/kk/käyttäjä +alv.. Lisätietoa ohjelmasta Procountorin sivuilta 

Procountorilla on vielä kampanja voimassa, että marraskuun aikana tehtyihin tilauksiin saa kampanjaetuna uusille yritysasiakkaille Procountor Taloushallinnon ja Procountor Solon ohjelmistokulut vuoden loppuun saakka ilman kuukausimaksua. Samassa yhteydessä myös Procountor Mini -mobiilisovellus vuoden loppuun saakka ilman kk-maksua kaikille uusille Procountor Taloushallinto asiakkaille. Sopimus tulee tehdä viimeistään 30.11.2021. 

Lisäksi Procountorin juhlavuoden etuna Procountorin aloitusmaksu veloituksetta. Edun arvo on 295 €. 

 


 

OmaVerossa käyttökatko 18.−22.11.

Päivityksen jälkeen käytössä on uudistunut OmaVero

OmaVero päivittyy ensi viikolla uuteen versioon. Tämän vuoksi OmaVerossa on käyttökatko, joka alkaa torstaina 18.11. klo 15.30 ja päättyy maanantaina 22.11. klo 12. Käyttökatkon aikana OmaVeroon ei voi kirjautua eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasiaa. Myös rajapinnat ovat kiinni osan aikaa katkosta, mutta Ilmoitin.fi:n kautta ilmoituksia voi antaa normaalisti. Katso tarkemmat tiedot katkon vaikutuksista uutisestamme.


Lisätietoa verohallinnon kotisivuilta 

Päivityksen jälkeen OmaVerossa saa ilmoitettua yhtiön verkkolaskuosoitteen, joten jatkossa on mahdollista saada esimerkiksi ennakkoverolaput sähköisenä Procoountoriin ja muihin sähköisiä ostolaskuja vastaanottaviin järjestelmiin automaattisesti.
 

Copyright © 2022 Uotila & Laine Oy, Kaikki oikeudet pidätetään.
Saat tämän kirjeen koska olet asiakkaamme tai olet erikseen tilannut uutiskirjeemme

Postiosoitteemme:

Uotila & Laine Oy

Puutarhakatu 17 II krs.

Turku 20100

Finland

Add us to your address book

Haluatko muuttaa postituslista-asetuksiasi? 
Voit päivittää asetuksiasi or peruuttaa tilauksen.

Email Marketing Powered by Mailchimp