Marraskuun uutiskirje

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Marraskuun uutiskirje

 

Verohallinnon Osuuspankin tilinumero poistuu
 

Verohallinnon OP:n tili poistuu käytöstä 30.11.2020. Verot tulee joulukuun alusta lähtien maksaa joko Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilille. 

OP:n tilinumero poistuu käytöstä, koska valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyy 30.11.2020. Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu siis Danske Bank ja Nordea.

Mikäli OP:n tilinumero on tallennettu esim. yrityksen verkkopankkiin tai monipankkiohjelmaan, numero on huomattava vaihtaa esim. lokakuulta maksettavaa arvonlisäveroa varten. Se erääntyy maksettavaksi 12.12.2020, mutta koska tuo päivä on lauantai, veron voi maksaa viimeistään maanantaina 14.12.2020.

 

Korona: Uusi kustannustuki tulossa

Kustannustuki haettavaksi joulukuun lopussa
 yksinyrittäjätuki etenee 
Liikevaihdon minimialaraja poistuu

Uusi kustannustuki tulee olemaan perusperiaatteeltaan ensimmäisen kierroksen kaltainen. Kustannustukea on edelleen tarkoitus jakaa yritysten joustamattomiin korvauksiin kuten vuokra- ja palkkakuluihin. Tuella ei voi paikata liikevaihdon laskua.

– Kustannustukeen hyväksyttävien kustannusten listan pitää olla laajempi kuin kesän tuessa. Muuten yritysten erilaisuus jää huomioimatta. Nyt esitetyssä muodossa jää myös tarve yksinyrittäjätuelle, jota onneksi valmistellaan, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on kommentoinut aikaisemmin.

Uuteen kustannustukeen tehtäviä muutoksia ovat muun muassa liikevaihdon minimialarajan poistuminen ja tukikauden pidentyminen viiteen kuukauteen. Edellisessä kustannustuessa tukikausi oli kaksi kuukautta, huhti- ja toukokuussa. Nyt hallitus esittää tukikauden jaksoksi 1. kesäkuun ja lokakuun lopun väliä.

Valtiokonttori tiedotti tiistaina, että se on nyt käsitellyt kaikki ensimmäisen kierroksen kustannustukihakemukset. Kustannustukihakemuksia saapui 12 875 kappaletta. Tähän mennessä tukea on maksettu noin 127 miljoonaa euroa. Valtiokonttori on vastaanottanut yhteensä noin 1 100 kustannustukipäätöksen oikaisuvaatimusta, joista lähes kaikki on käsitelty.

Pauli Reinikainen
pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Copyright © 2022 Uotila & Laine Oy, Kaikki oikeudet pidätetään.
Saat tämän kirjeen koska olet asiakkaamme tai olet erikseen tilannut uutiskirjeemme

Postiosoitteemme:

Uotila & Laine Oy

Puutarhakatu 17 II krs.

Turku 20100

Finland

Add us to your address book

Haluatko muuttaa postituslista-asetuksiasi? 
Voit päivittää asetuksiasi or peruuttaa tilauksen.

Email Marketing Powered by Mailchimp