Kesäkuun uutiskirje

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Kesäkuun uutiskirje

 

KESÄLOMA!
Eli toimistomme aukiolo kesällä

Kesäloma-aika on taas täällä. Toimistomme on suljettuna viikot 28-30 eli 12.7-31.7. 
Palkkatiimin lomat pyörivät porrastetusti, joten kaikki palkat lasketaan normaalisti. 

Toivomme, että toisitte toukokuun ja mahdollisuuksien mukaan myös kesäkuun materiaalit mahdollisimman pian. Saamme kirjanpidot tehtyä ennen lomia ilman tarpeetota stressiä, ja saatte raportit ja alvin maksulapun. 

 

Kustannustukea ehtii vielä hakea

Tässä Valtiokonttorin mainos/tiedote/muistutus. 
 

Kustannustukea myönnetään nyt helpommin pienille yrityksille – hae tukea 23.6. klo 16.15 mennessä
 
Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.11.2020–28.2.2021) kohdistuvia palkkakuluja ja muita kuluja. Kustannustuen kolmannella kierroksella tukeen on tehty muutoksia, joilla tukea voidaan myöntää entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille.

Tukeen tehty muutoksia aiemmilta kierroksilta

Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan. Meneillään olevalla hakukierroksella tukea maksetaan vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki olisi laskennallisesti jäänyt alle kyseisen summan. Näin tukea voivat saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät.

Yksinyrittäjät ja pienyritykset ovat aiemminkin voineet hakea kustannustukea, mutta edellisillä hakukierroksilla on havaittu, että pienimpien yritysten kustannustukihakemuksista on hylätty suuri osa. Pääsyy tukihakemuksen hylkäykselle on ollut tuen jääminen alle 2000 euron alarajan.

Myös tuen ylärajaa on nostettu haun kolmannella kierroksella: tuen yläraja on nyt miljoona euroa, mikä vastaa erityisesti isojen yritysten tarpeisiin. Aiemmilla hakukierroksilla tuen yläraja on ollut 500 000 euroa.

Hae tukea jos:

1. Yrityksellä on y-tunnus,

2. Yrityksellä liikevaihto on pudonnut yli 30 % ja

3. Yrityksellä on vähintään 2000 euroa hyväksyttäviä kustannuksia tukikaudelta.

Hakemus sekä hakuohjeet löytyvät verkkosivuiltamme haekustannustukea.fi.

Sivuilla on runsaasti tietoa, usein kysytyt kysymykset ja kattavat ohjeet hakemuksen täyttämiseen tuen hakijoille. Lisäksi hakijoiden käytössä on kustannustukilaskuri, jonka avulla maksettavan tuen määrää sekä oikeaa vertailukautta voi arvioida.

Haettavana myös sulkemiskorvaus

Kustannustuen lisäksi Valtiokonttorista on tällä hetkellä haettavissa myös sulkemiskorvaus yrityksille, joiden toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti.

Sulkemiskorvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa asiakastilojen sulkemisen päättymisestä. Hakuohjeet ja tuen tarkat ehdot löytyvät sulkemiskorvauksen verkkosivuilta.

 

Copyright © 2022 Uotila & Laine Oy, Kaikki oikeudet pidätetään.
Saat tämän kirjeen koska olet asiakkaamme tai olet erikseen tilannut uutiskirjeemme

Postiosoitteemme:

Uotila & Laine Oy

Puutarhakatu 17 II krs.

Turku 20100

Finland

Add us to your address book

Haluatko muuttaa postituslista-asetuksiasi? 
Voit päivittää asetuksiasi or peruuttaa tilauksen.

Email Marketing Powered by Mailchimp