Suomi.fi valtuudet

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Jotta voimme antaa jatkossakin toiminimien ja henkilöyhtiöiden (avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö) arvonlisäveroilmoitukset ja muut ilmoitukset sähköisenä, tarvitsemme teiltä suomi.fi valtuutuksen tai KATSO-valtuutuksien uuden roolin ”Vero – Henkilön ja yrittäjän OmaVero”.

Lisäksi jotta pääsemme näkemään Tulorekisteriin ilmoitetut tiedot ja korjaamaan niitä, tarvitsemme SUOMI.FI valtuudet jokaiselta yritykseltä, myös Osakeyhtiöiltä.

Ja henkilökohtaisten veroilmoituksen osalta henkilökohtainen suomi.fi valtuus tarvitaan myös niiden asiakkaiden osalta, joiden henkilökohtainen veroilmoitus tehdään meillä.

Tällä hetkellä Tulorekisterissä on virheitä ja haamuilmoituksia, joita emme pääse korjaamaan ja vaikka Verottajan pitäisi itse niitä korjata, niin sitä odotellessa monilla on Verotili miinuksella haamuveloitusten takia. Siksi on erittäin tärkeä että pääsemme tuonne Tulorekisteriin katsomaan ja korjaamaan tiedot.

Veroasioiden hoito edellyttää uusia Suomi.fi-valtuuksia

Verohallinto siirtyy veroasioiden hoidossa Suomi.fi-palvelun valtuuksiin ja tunnistamiseen. Tilitoimiston asiakkaalle tämä tarkoittaa sitä, että tilitoimistolle täytyy antaa valtuudet asioida Suomi.fi -palvelussa asiakkaan puolesta. Valtuudet annetaan osoitteessa www.suomi.fi. Valtuudet voi antaa yrityksen nimenkirjoitukseen oikeutettu henkilö. Palveluun on tunnistauduttava omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Uudistus koskee kaikkea yritysten puolesta tehtävää sähköistä viranomaisasiointia. Uudistuksen tarkoituksena on helpottaa yritysten sähköistä asiointia ja parantaa yritysten tietoturvaa. Aiemmassa uutiskirjeessämme löytyy ohjeet valtuutuksen tekemiseen.

Tärkeimmät valtuudet, jotka tarvitsemme:

1. Veroasioiden hoito 

2. Palkkatietojen käsittely 

3. Palkkatietojen ilmoittaminen 

4. Työttömyysvakuutusmaksutietojen ylläpito 

5. Työeläkevakuutus-asiainhoito 

Lisätietoa Suomi.fi-valtuuksista löytyy Väestörekisterikeskuksen sivuilta

Verohallinnon ohjeet valtuuttamiseen

Ikävää että verottaja pompottaa yrittäjiä tällaisten kanssa. Lisätietoja löytyy Verottajan sivulta, ja me autamme ja neuvomme. Kysy kirjanpitäjältäsi jos Suomi.fi palvelussa yrityksen takana ei ole valtuutuspyyntöä odottamassa.