Maaliskuun uutiskirje

  • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

Kirjalliset sopimukset

Taloushallintoliitto edellyttää, että meidän toimeksiantosopöimukset asiakkaiden kanssa ovat kirjallisia. Täten olemme muuntaneet olemassaolevat suulliset sopimukset kirjalliseksi ja lähetämme ne nyt teille allekirjoitettavaksi.

Sopimuksiin on kirjattu mahdollisuuksien mukaan toimeksianto kuten sitä on tehty tähänkin asti. Mitään ei siis ole tarkoituksella muutettu olemassaolevasta eikä sopimussuhde siis ole muuttumassa mihinkään.

Alamme lähettää näitä sopimuksia sähköisenä allekirjoitettavaksi, jotta saamme Rahanpesulain mukaisen asiakkaan tunnistamisvelvollisuuden täytettyä ja dokumentoitua. Monet teistä ovat olleet asiakkaina jo kauan ja kyllä me teidät tunnemme, mutta meillä pitää olla siitä dokumentti että olemme henkilöllisyyden tarkistaneet, jos Aluehallintovirasto tekee tarkistuksen.

Jos et voi allekirjoittaa sopimusta sähköisesti, niin kerro meille tai kirjanpitäjällesi niin laitamme paperisen sopimuskopion allekirjoitettavaksi.

Sähköinen kirjanpito

Korona tuotta hankaluuksia paperiaineiston toimittamiseen, koska viranomaisohjeistuksen mukaan sosiaalisia kontakteja pitää välttää mahdollisimman paljon. Tämän johdosta Taloushallinnon sähköistys olisi nyt enemmän kuin ajankohtaista. 

Pääjärjestelmätoimittajamme Finago on tehnyt hienon tarjouksen taloushallinnon sähköistykseen:

  • Pikastartti veloituksetta (säästö 295€)
  • Kesä-heinäkuun osalta pakettimaksu 0€  (säästö 19-1499€/kk riippuewn paketista)

Ehtona on, että Procountor sopimus allekirjoitetaan 31.5.2020 mennessä ja tuotantokäyttö aloitetaan vimeistään 30.6.2020.

Heitämme omalta osaltamme tähän tarjouksen eli Procountor avaus tilitoimiston osalta (Käyttökoulutus 3h, käyttäjien perustamiset, ohjelman asetusten kuntoonlaitto) 300€+alv ja laskutetaan vasta 1.8.2020 jälkeen, eli saatte maksuaikaa pahimman koronakauden yli. 

Jos kiinnostuit, niin laita viestiä arto.huolila@uotila-laine.fi tai jussi.uotila@uotila-laine.fi niin lasketaan sinulle hinta ja pistetään tilaus menemään.

Korona yritystuki-infoa 

  • Business Finland tarjoaa 10000€ ja 150000€ rahoitusta Osakeyhtiöille liiketiominnan uudellenjärjestelyä varten.
  • Ely-keskukset tarjoavat erilaisia tukivaihtoehtoja muille yhtiömuodoille kuten toimnimille. Tämä haku aukeaa tämän hetke tiedon mukaan 31.3.3020
  • Finnveran ja pankkien kanssa on mahdollliseta neuvotella nykyisten lainojen lyhennysohjelma uusiksi tai lisälainaa valtion tuella. 
  • Te-Keskus on oikea viranomaistaho, jos työt on loppu ja pitäisi päästä työttömyyskortistoon. yritystä ei tarvitse lopettaa.

Me voimme auttaa hakemuksien tekemisen kanssa tarvittaessa.
Täydennyksenäa iemiin uutiskirjeisiimme, vaikka KELA maksaakin Tartuntapäivärahaajoka kattaa 100% palkasta, niin sen saamiseen tarvitaan Kunnan tartuntataudeista vastaavan lääkärin antama päätös työstä poissaolosta.

Käytännössä näitä päätöksiä ei tällä hetkellä eikä tämän pandemian aikana ole saatu eikä luultavasti tulla saamaan. Pahoittelemme aiempaa tältä osin puutteellista tiedotustamme.