Lokakuun uutiskirje

 • Artikkelin kategoria:Uutiskirje

OmaVero kiinni

Verohallinnon OmaVero palvelu on kiinni 1.11.-8.11. (kello 9). Tuona aikana verotiliä ei pääse katsomaan eivätkä tiedot siellä päivity vaikka sinne voi laittaa ilmoituksia normaalisti ilmoituskanavia pitkin. Esimerkiksi uutta verokorttia ei pääse hakemaan.

Suosittelemme tarkistamaan oman verokorttinne kertymät ja myös suosittelemme muistuttamaan työntekijöitä verokortin ennakonpidätyksen tarkistamisesta, ettei ensi vuonna tule ylläyksenä isoja mätkyjä. Tulorekisterin muutoksen myötä vastuu ennakonpidätyksen riittävyydestä on jokaisella palkansaajalla itsellään, ei työnantajalla eikä palkkaa laskevalla tilitoimistolla.

Ennakonpidätyksen tarkistamista ja uuden verokortin tilaamista varten pitää kirjautua OmaVeroon (esim. henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella) ja tarvitset tiedot saadusta palkasta, siitä pidätetystä ennakonpidätyksestä sekä arvion koko vuoden palkkatulon määrästä. Ja myös mahdolliset osinkotulot ja muut tulot sekä vähennykset on hyvä syöttää niin laskenta menee lähemmäs lopullista.

Veronmaksajien sivuilla on hyvä ohje.

Suomi.fi valtuuksien kehitystä

Kela ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuudet syksyn aikana, ja 1.1.2020 alkaen Katso-valtuuksien käyttäminen Kelan palveluissa päättyy.

Kelan Suomi.fi-valtuudet voidaan jo hakea ja myöntää yksityisellä sektorilla. Asioinnissa niitä voi kuitenkin käyttää vasta lokakuun alkupuolella, aikataulun mukainen käyttöönotto tapahtuu 5.10.2019.

Katso-valtuudet toimivat Kelan asiointipalvelussa 31.12.2019 asti. Suomi.fi-valtuuksien käyttöönoton jälkeen palveluun on kuitenkin kirjauduttava vahvalla henkilökohtaisella tunnistuksella, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Pyydämme niitä asiakkaita, jotka eivät vielä ole antaneet suomi.fi valtuutusta, antamaan sen vuoden loppuun mennessä. Muuten meidän mahdollisuus hoitaa asioitanne on pahasti rajoittunut.

Olemme tehneet suomi.fi palveluun valtuuspyyntöjä helpottamaan niiden antamista. Palveluun siis kirjaudutaan yhtiön nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön (hallituksen pj, toimitusjohtaja, elinkeinonharjoittaja) pankkitunnuksilla tai vastaavalla sähköisellä tunnistautumisella. Sen jälkeenvaltiaan ”edusta yritystä” ja sieltä se yritys jonka puolesta valtuuksia annetaan. Tämä jälkeen pitäisi näkyä ”odottavat valtuuspyynnöt” Uotila & Laine Oy:ltä.

Jos pyyntöä ei löydy, niin valtuudet voi antaa myös ilman erillistä pyyntöä kohdasta Anna valtuus. Valtuus annetaan Uotila & Laine Oy:lle (0922766-6) ja tarvittavat valtuudet ovat

 • Veroasioiden hoito
 • Veroilmoittaminen
 • Palkkatietojen ilmoittaminen
 • Palkkatietojen käsittely
 • Arvonlisäveron erityisjärjestelmän ilmoitukset
 • Arvonlisäveron palautushakemus EU-maihin
 • Kiinteistöveroasioiden hoito


Kela-asiointiin tarvittavia valtuuksia ovat:

 1. Palvelussuhteeseen liittyvien etuuksien hakeminen.
 2. Kela-hakemusten tekeminen ja oikeus ilmoittaa Kelan sähköisten päätösten vastaanottamisesta
 3. Palvelussuhteeseen liittyvien etuusmaksutietojen katselu.
 4. Kelan maksutietojen tarkastaminen
 5. Palvelussuhteeseen liittyvien etuuspäätösten tarkastelu
 6. Kelan päätösten tarkastaminen
 7. Tilinumeron ilmoittaminen palvelussuhteeseen liittyvien etuusmaksujen maksamista varten
 8. Työnantajan tilinumeron ilmoittaminen Kela-korvausten maksuihin
 9. Työnantajan etuuksien käyttölokitietojen tarkastelu

Kela-palvelun lokitietojen tarkastaminen Ilmoitin.fi-palvelun kautta lähetettävät eSara-tiedostot toimivat vielä vuoden 2020 aikana Katso-valtuuksilla. Tämä mahdollisuus päättynee samalla, kun Katso-palvelu loppuu Verohallinnon muissakin palveluissa vuonna 2020. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.

Kelan tiedotusta valtuutusten etenemisestä voi seurata Kelan sivuilta.

Uusi ulkonäkö laskullamme

Kuten monet ovat jo huomanneet, uusimme laskutusohjelmamme ja ensimmäiset uuden laskutusohjelman kautta lähtevät laskut ovat teille saapuneet. Sikäli kun Posti on jakelupäällä.

Laskuilla näkyy nyt työmme jaoteltuna ”Palveluihin” (mm. Taloushallinto, Palkanlaskenta, Tilinpäätös, Asiantuntijapalvelut). Tämän on tarkoitus selkeyttää laskujemme luettavuutta. Laskutusperusteet eivät ole muuttuneet.

Käyttöönotossa on aina pieniä hankaluuksia, eikä hommat mene kuin Strömsössä. Pahoittelemme jo havaittuja ja mahdollisesti vielä havaittavia virheitä mm. vanhentuneissa laskutusosoitteissa ja mahdollisesti virheellisissä yksikköhinnoissa. Pyydämme kärsivällisyyttä ja toivomme palautetta virheistä, niin saamme ne korjattua. Seuraava laskutus lähtenee paljon paremmin. Iso määrä havaittuja virheitä on korjattu.

Laskujen nimikkeet tulevat vielä muuttumaan ja parantumaan, kun opimme paremmin käyttämämme ohjelman sielunelämää ja saamme sinne asetukset näiltä osin kuntoon.